Ingrediënten

  100 gram hazelnoten, grof gehakt
  100 gram walnoten, grof gehakt
  125 ml slagroom
  2 eetlepels vloeibare honing
  250 gram bloem
  1/2 citroen geraspt
  1 zakje vanillesuiker
  300 gram witte basterdsuiker
  2 eieren
  225 gram koude boter in plakjes

Bereidingswijze

Benodigdheden: ingevette springvorm.

Bloem zeven. Helft van basterdsuiker, 1 theelepel zout, vanillesuiker, citroenrasp en 1 ei erdoor roeren. Koude boter met twee messen door bloem snijden. Snel tot een soepel deeg kneden. Aanrecht bestuiven met bloem en 2/3 deel van deeg uitrollen tot ronde lap, 3 cm groter dan vorm. Springvorm hiermee bekleden. Openstaande deegranden goed tegen de vorm aanduwen. Rest van deeg uitrollen tot ronde lap ter grote van vorm. Springvorm en deeglap ca. 30 minuten in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200 graden. In braadpan rest van basterdsuiker al roerend op laag vuur laten smelten en lichtbruin laten kleuren. Honing, room en noten erdoor roeren. Suikermengsel over deegbodem verdelen. Afdekken met deeglap en aan rand met vingers tot schulprandje duwen. Met vork op gelijke afstand gaatjes prikken in deksel. Andere ei losroeren en hiermee deeg bestrijken. In midden van de oven de taart in 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Taart laten afkoelen.