Ingrediënten

  80 gram zuurkool (uitgelekt)
  2 aardappels
  75 gram gerookte zalm in dunne plakken
  1 dl zure room
  50 gram paneermeel
  1/4 potje decoratieve roze viseitjes
  mespuntje mierikswortelpasta
  1/4 bosje verse bieslook
  beetje boter
  peper en zout
  eventueel: scheutje melk

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Kook de aardappels gaar en prak ze fijn. Roer de zuurkool, de peper en het zout door de puree. (als het mengsel niet goed aan elkaar plakt, doe er dan een scheutje melk door). Maak er zes ronde platte koekjes van. Haal die door het paneermeel en bak ze bruin in een koekenpan met boter, ongeveer 12 minuten (kijk uit, de koekjes bakken snel aan).
Snij intussen de bieslook klein en roer die met de mierikswortel door de zure room. Schep de koekjes op een bord, laat ze even afkoelen en leg op elk lauw exemplaar wat zalm, een klodder room en wat eitjes.