Ingrediënten

  8 sneetjes ciabatta
  2 takjes rozemarijn
  1 liter groentenbouillon
  750 gram zoete aardappelen, gepeld en in blokjes gesneden
  3 teentjes knoflook
  1 ui, gesnipperd
  2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui tot deze zacht is. Pers 2 teentjes knoflook uit doe bij de ui en bak 1 minuut mee. Doe de aardappelblokjes erbij en giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Haal de blaadjes van de takjes rozemarijn en doe deze bij het aardappelmengsel. Kook het geheel ongeveer 10 minuten tot de aardappel gaar is. Verhit de oven tot 200 graden. Besmeer de plakjes ciabatta met wat olijfolie, snij het overgebleven knoflookteentje doormidden en wrijf de knoflook over de ciabatta. Leg wat rozemarijntakjes op de broodjes en bak ze ongeveer 10 minuten tot ze knapperig en bruin zijn. Pureer de soep met een staafmixer, als het wat te dik is doe er dan een scheutje heet water bij. Voeg peper en zout naar smaak toe, schep de soep in verwarmde borden en serveer met de ciabatta.