Ingrediënten

  versgemalen zwarte peper
  125 gram mascarpone
  1 bol knoflook
  1 eetlepel grof zeezout
  75 ml olijfolie
  1,5 – 2 kg stuk zeeduivel, zonder vel
  verse rozemarijn, takjes
  1 kg kleine Rozeval-aardappeltjes

Bereidingswijze

Voor 6 personen.
Benodigdheden: slagerstouw.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de aardappeltjes schoon en halveer ze. Haal de knoflookteentjes van de bol los maar pel ze niet. Bewaar 3 tenen knoflook voor de vis. Leg de aardappels en de overige knoflook in een grote braadslede, besprenkel met olijfolie en zeezout. Rooster 30 minuten. Haal de tenen knoflook uit de braadslede. Knijp de zachte knoflook uit de schil, wrijf fijn en roer los met de mascarpone. Breng de room op smaak met peper en zout. Dep de zeeduivel droog met een schone doek en maak met een mes kleine inkepingen.
Pel de overgebleven tenen knoflook en snij in plakjes. Breek de rozemarijn in kleine takjes. Steek in elke inkeping een stukje knoflook en een takje rozemarijn. Bind de vis stevig op met
slagerstouw en leg bij de aardappels in de braadslede. Rooster vis en aardappels nog 20 minuten. Verwijder het touw en verdeel de vis in 6 stukken. Serveer de vis met de aardappels en een schep knoflookroom.