Ingrediënten

  5 eetlepels olijfolie
  2 rode spaanse pepers
  3 teentjes knoflook
  30 gram walnoten
  verse koriander, ca 120 gram
  30 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  zout en peper
  4 zalmmoten (a ca 200 gram)
  8 schijfjes limoen

Bereidingswijze

Voor 4 personen
Benodigdheden: grill, keukenmachine.

Pepers halveren, zaadjes verwijderen en in grove stukjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Walnoten grof hakken. Koriander grof hakken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. In keukenmachine peper, knoflook, walnoten, koriander, Parmezaanse kaas en 2 eetlepels olie kort pureren tot een glad mengsel. Nog 2 eetlepels olie toevoegen en nogmaals kort pureren. Korianderpesto op smaak brengen met zout en peper.
Zalm op bakplaat leggen en rondom bestrijken met rest van olie. Bakplaat ca. 10 cm onder grill schuiven. Vis ca. 3 minuten grillen en voorzichtig keren. Vis nog 2 minuten grillen en elke moot vervolgens bestrijken met pesto. Vis nog 1 minuut onder hete grill schuiven. Zalm over vier borden verdelen en limoenschijfjes erop leggen.

Lekker met pasta.