Ingrediënten

  1 pak roomboterbladerdeeg
  1 eetlepel bloem
  400 gram zalmfilet, in 2 gelijke stukken
  100 gram verse roomkaas met bieslook
  1 ei

Bereidingswijze

Voor vier personen.
Plakjes bladerdeeg op werkvlak uitspreiden en laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 graden. Werkvlak bestuiven met bloem. Helf van de deegplakjes op elkaar leggen en samen uitrollen tot een rechthoekige lap van 30 x 20 cm. Deeglap op bakplaat leggen en met vork enkele gaatjes erin prikken. Rest van het deeg uitrollen tot lap van dezelfde grootte.
Zalm aan beide kanten bestrooien met zout en peper. Bovenkant bestrijken met roomkaas en in midden van deeglap leggen, zodat de randen vrijblijven. Ei loskloppen met 1 eetlepel water en deegrand hiermee bestrijken. In tweede deeglap aantal inkepingen maken. Deeglap over zalm leggen en randen stevig aandrukken. Deegpakket met ei bestrijken.
Bakplaat 1 richel onder het midden in de oven schuiven en zalmtaart in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.

Tip: je kunt ook kleine zalmpakketjes maken. Halveer elk stuk zalm, bereid ze als hierboven en verdeel over 4 plakjes bladerdeeg. Dek af met 4 ingesneden plakjes bladerdeeg en bak ze in 20-25 minuten gaar.