Ingrediënten

  boter om in te vetten
  1/2 theelepel kaneel
  zout
  1 zakje vanillesuiker
  275 gram suiker
  3 afgestreken theelepels bakpoeder
  375 gram wortels
  250 gram + een beetje bloem
  evt. citroenmelisse
  125 gram poedersuiker
  5 eetlepels slagroom
  350 gram roomkaas
  100 gram gehakte amandelen
  100 gram amandelmeel
  4 eieren
  250 gram neutrale olie (bijv. koolzaadolie)

Bereidingswijze

Benodigdheden: aluminiumfolie. Voor ca. 16 stukken. Vet een springvorm met een doorsnede van 26 cm in en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor (elektrisch 175 graden, hetelucht 150 graden). Schil de wortels, was ze en rasp ze fijn. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker, de vanillesuiker, een snufje zout en de kaneel in een mengkom. Klop de olie met een garde door het mengsel. Roer de eieren er 1 voor 1 doorheen. Roer de geraspte wortel, het amandelmeel en de gehakte amandelen erdoorheen. Doe het beslag in de springvorm. Bak de taart 50-60 minuten in de oven. Bedek de taart eventueel na ca 30 minuten met aluminiumfolie. Laat de taart afkoelen. Haal de taart uit de springvorm. Klop de roomkaas en de slagroom met een garde door elkaar. Roer de poedersuiker voorzichtig door het roomkaasmengsel tot een stevige room. Verdeel de room over de worteltaart en bestrooi eventueel met citroenmelisse.