Ingrediënten

  1/2 bosje kervel
  100 ml witte wijn
  1 kg mosselen
  1 eetlepel olie
  1 ui
  400 gram wortels
  2 kippenbouillonblokjes
  100 ml room
  zout en peper
  boerenbrood

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Los de bouillonblokjes op in 1 liter kokend water. Schrap de wortels en was ze. Snij ze grof en kook ze in ca. 15 minuten gaar in de bouillon.

Maak intussen de mosselen schoon. Pel en snipper de ui en fruit hem in 1 eetlepel olie. Doe de mosselen erbij en blus af met de witte wijn. Kook afgedekt op hoog vuur in ca. 4 minuten gaar.

Hak de kervel grof. Pureer de soep met de room en warm nog kort door. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Roer er voor het serveren de mosselen (in de schelp) en de kervel door.

Serveer met boerenbrood.