Ingrediënten

  1 eetlepel truffelolie
  versgemalen zwarte peper
  125 ml slagroom
  380 ml wildfond
  1 parelhoenfilet
  250 ml droge witte wijn
  200 gram paddestoelenmelange
  4 stoneleeks , in schuine stukken van 1 cm
  zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Parelhoenfilet in de lengte in plakken snijden, plakken vervolgens in lange, dunne repen snijden. In pan wildfond met wijn en 400 ml water zachtjes aan de kook brengen. Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden. Vuur lager zetten en paddestoelen, parelhoenrepen en helft van stoneleeks toevoegen. Soep 8 min. met deksel op pan zachtjes laten sudderen.
Pan van vuur nemen en slagroom en truffelolie door soep mengen. Soep pittig op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van stoneleeks erover verdelen.