Ingrediënten

  175 gram gepelde walnoten
  1 eetlepel zeer fijn gemalen koffie
  1 eetlepel cacaopoeder
  1 volle eetlepel paneermeel
  200 gram poedersuiker
  4 eieren, gesplits
  100 gram mascarpone
  2 eetlepels zeer sterke koffie
  wat bloem om te bestuiven

Bereidingswijze

Voor 8 porties.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eidooiers glad met 100 gram poedersuiker. Voeg het paneermeel, cacaopoeder en de gemalen koffie toe en meng alles door elkaar. Hak de walnoten grof en voeg ze toe.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het notenmengsel. Vet een taartvorm van 20 cm in bestuif hem met wat bloem.Verdeel het mengsel erin. Bak de taart 45 minuten en laat hem afkoelen.
Roer de mascarpone met de koffie en de overige 100 gram poedersuiker tot een creme en smeer die over de taart.