Ingrediënten
400 gram (diepvries) kabeljauw- of koolvisfilet
peper
paprikapoeder
2 uien
1 prei
2 eetlepels olie of 30 gram margarine
1 rode paprika
1 groene paprika
125 gram champignons
1 blikje tomatenpuree (a 140 gram)
1 1/2 liter visbouillon
3 takjes verse of 2 theelepels gedroogde tijm
1 blik gepelde tomaten (ca 420 gram) of 4-5 ontvelde (vlees)tomaten
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Laat de diepvriesvis enigszins ontdooien. Wrijf de filet in met peper en paprikapoeder en snij hem in blokjes van 2 x 2 cm.
Pel de uien en snij ze klein. Maak de prei schoon en snij hem in ringen. Verhit de olie of margarine en fruit de ui en de prei goudgeel. Maak de paprika’s en champignons schoon. Snij de paprika in repen en bak ze mee. Snij de champignons in plakjes en bak ze mee. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed zodat het zuur verdwijnt en schenk de visbouillon erbij. Doe de tijm, de gepelde of ontvelde tomaten met vocht en de blokjes vis erbij en laat de massa met de deksel op de pan gaar worden (ca 10 minuten).
Lekker met volkorenbrood.
Recente reacties