Ingrediënten

  2 laurierbladen
  4 tomaten
  olijfolie
  droge witte wijn
  8 gamba’s
  300 gram kabeljauw
  300 gram zeewolf
  4 teentjes knoflook
  1 groene paprika
  1 rode paprika
  2 uien
  6 aardappelen
  4 kruidnagels
  zeezout
  paprikapoeder

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Schil de aardappels en snij ze in plakjes. Zet de plakjes met een beetje water in de pan op het vuur en laat deze ca. 5 minuten koken. Snij de ui in plakjes, de paprika in reepjes en halveer de teentjes knoflook en voeg dit bij de plakjes aardappel. Snij blokjes van de zeewolf en kabeljauw en doe deze erbij.
Voeg vervolgens anderhalf kopje witte wijn en anderhalf kopje olijfolie toe. Snij de tomaten in partjes en doe deze samen met het laurierblad en de kruidnagels bij het mengsel. Doe als laatste de gamba’s erbij en laat het geheel zachtjes nog 10 a 15 minuten doorkoken met de deksel op de pan.
Voeg eventueel een snufje zeezout en paprikapoeder toe.
Serveer met stokbrood en kruidenboter.