Ingrediënten

  1 1/2 theelepel paprikapoeder
  1/2 theelepel piment
  2-3 theelepels kerriepoeder
  2 teentjes knoflook, geperst
  1 eetlepel gerapste gemberwortel
  1 rode peper, in ringen
  1 ui, in dunne ringen
  1-2 eetlepels gedroogde kokos
  3 eetlepels olie
  3 dl kokosmelk
  800 gram visfilet (bijv. kabeljauw, schol), in repen
  1/2 theelepel gemalen koriander
  zout en peper
  1-2 eetlepels citroensap
  3 eetlepels verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Kokos in droge koekenpan al omscheppend in ca 2 minuten lichtbruin roosteren, daarna direct uit de pan nemen.
Olie verhitten en ui, rode peper en gember ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook, kerrie, piment, paprikapoeder en gemalen koriander toevoegen en ca 2 minuten meebakken. Kokosmelk erdoor roeren en curry ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken.
Vis toevoegen en 5 tot 10 minuten zachtjes laten meekoken tot vis gaar is. Curry op smaak brengen met zout, peper en citroensap en voor serveren verse koriander en geroosterde kokos erover strooien. Serveren met rijst of noedels.