Ingrediënten

  1 stengel citroengras
  8 cm verse gemberwortel
  1 rode peper, fijngesneden
  1 dl vissaus
  2 eetlepels sojasaus
  600 gram meervalfilet (of andere vis)
  beetje olie
  handje fijngesneden groen van lente-ui

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Verwijder van het citroengras de harde, buitenste rok(ken) en snij de rest fijn. Schil de gember en snij hem fijn. Meng met de rode peper, de vissaus en sojasaus. Neem een schaal waar de filets naast elkaar in passen en marineer de vis afgedekt in de saus, in de koelkast (een half uur tot twee uur laten staan).
Verhit wat olie in een koekenpan. Veeg de filets af (bewaar de marinade) en bak ze in een paar minuutjes aan beide zijden gaar. Haal uit de pan. Schenk de marinade in de koekenpan en laat eventjes opbruisen. Draar het vuur dan uit, leg de vis in de saus en garneer met het groen van de lente-ui.