Ingrediënten

  4 eetlepels Pernod of andere pastis
  4 steranijs, bij het serveren
  500 gram venkel, schoongemaakt, in dunne reepjes
  4 sjalotjes, gesnipperd
  100 gram roomboter
  4 aardappels, geschild, in blokjes
  200 ml room
  750 ml visbouillon
  2 theelepels citroensap
  2 glazen witte wijn
  2 theelepels dragon
  2 theelepels venkelzaad
  12 coquilles (zonder schelp)

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Fruit de reepjes venkel en de gesnipperde sjalot in de roomboter tot de sjalot glazig is. Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon toe. Laat ca. 30 minuten zachtjes koken. Verwarm de room in een steelpannetje en voeg dragon, venkelzaad en citroensap toe. Laat op laag vuur 10 minuten trekken. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine (in gedeeltjes). Zeef het roommengsel en giet het in een dunne straal bij de soep, evenals de witte wijn. Hou tegen de kook aan en roer regelmatig. Grill intussen de coquilles in een grillpan op hoog vuur (afhankelijk van de dikte ca 1 1/2 minutt per kant). Verdeel de venkelsoep over 4 grote diepe kommen, of borden, roer door elke kom 1 eetlepel Pernod, schep de coquilles er voorzichtig in en leg er een steranijs bij.