Ingrediënten

  120 gram boter
  500 gram kwark
  sap van 1 sinaasappel
  50 gram suiker
  125 ml slagroom
  1 vanillestokje
  3 blaadjes gelatine
  1 pak bastognekoeken
  4 eetlepels cranberrycompote

Bereidingswijze

Benodigheden: bakpapier en een keukenmachine. Voor 12 stukken: Bekleed een springvorm (ca 28 cm doorsnede) met bakpapier. Smelt de boter. Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol er met een deegroller overheen. Meng er de gesmolten boter door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Week de gelatine in koud water. Snij het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met de suiker en het vanillemerg lobbig. Verwarm het sinaasappelsap en los de gelatine hier in op. Meng 2 eetlepels kwark door de gelatine en meng daarna het gelatinemengsel door de rest van de kwark. Spatel voorzichtig de slagroom door de kwark en giet het mengsel in de springvorm. Laat de taart minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Roer de cranberrycompote los en smeer hem over de kwarktaart. Zet de taart nog ca. 30 minuten in de koelkast.