Ingrediënten

  4 grote uien
  50 gram boter
  1/2 theelepel bruine suiker
  versgemalen zwarte peper
  1 liter runderbouillon
  4 plakjes bladerdeeg
  1 ei

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Pel de uien en snij ze in smalle ringen. Smelt de boter in de pan en fruit hierin de uien met de bruine suiker goudgeel. Voeg peper naar smaak toe. Giet er een liter bouillon bij. Kook de soep zachtjes 10 minuten. Verwarm de oven voor op 225 graden. Ontdooi intussen 4 plakjes bladerdeeg. Klop het ei goed los. Verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen. Prik de bladerdeegplakjes hier en daar in met een vork. Leg de deegplakjes op de soepkoppen en plak de randen vast met het losgeklopte ei. Snij het deeg eventueel bij. Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Schuif de soepkommen in de warme oven en laat ze erin staan totdat het deeg goudebruin gekleurd is.