Ingrediënten

  20 gram boter
  1 eetlepel olijfolie
  800 gram-1 kg uien, in dunne ringen
  1/2 eetlepel gedroogde tijm
  1 eetlepel bloem
  1 eetlepel cognac
  2 liter gevogelte- of vleesbouillon
  8 sneetjes stokbrood
  80 gram geraspte cheddar
  takjes peterselie, gehakt
  zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de boter met olijfolie in een soeppan op matig vuur. Voeg de uien en tijm toe. Bak de uien afgedekt 30 minuten op laag vuur, laat ze niet bruin kleuren en schep ze zo nu dan en dan om. Voeg zout en peper toe. Strooi de bloem over de uien en schenk de cognac erbij. Meng goed en schenk de bouillon erop. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ca 15 minuten zachtjes koken. Verwarm de ovengrill voor. Besprenkel het brood aan beide kanten met wat olijfolie en gril goudbruin. Strooi de kaas erover, leg de broodjes nog even terug onder de grill tot de kaas gesmolten is. Schenk de soep in kommen en leg de cheddarbroodjes erin. Bestrooi met peterselie.