Ingrediënten

  2 uien, fijngesneden
  2 eetlepels olijfolie
  1 citroen, gehalveerd
  ca 400 ml groentebouillon
  2 blikken cannellinibonen of witte bonen (a 400 gram)
  4 teentjes knoflook, geplet
  zout en versgemalen peper
  grof gehakte bladpeterselie, voor de garnering
  extra vergine olijfolie

Bereidingswijze

Extra nodig: staafmixer Voor 4 personen. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui met het deksel op de pan 10 minuten op laag vuur tot hij zacht maar niet bruin is. Roer de knoflook erdoor en bak alles nog 1-2 minuten. Voeg de cannellinibonen met hun vocht toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een vrij gladde romige soep. Voeg zoveel groentebouillon toe totdat de soep zo dik is als je wilt. Breng de soep aan de kook en voeg zout, peper en 2 kneepjes citroensap toe om de smaak goed uit te laten komen. Serveer de soep in voorverwarmde kommen, besprenkel met wat extra vergine olijfolie en bestrooi met wat bladpeterselie en zwarte peper.