Ingrediënten

  1 1/2 dl (vers) sinaasappelsap
  2 handsinaasappels
  2 1/2 dl droge witte wijn
  1 zakje tortellini met kaasvulling (grand d
  1 teentje knoflook
  25 gram zonnebloempitten (conimex)
  75 gram boter of margarine
  1/2 eetlepel suiker
  1/2 eetlepel paprikapoeder
  2 bekertjes creme fraice
  450 gram kipfilet
  1 bakje tuinkers
  1 kippebouillontablet
  1 theelepel ketoembar

Bereidingswijze

Voorbereiden: kipfilet in stukjes snijden en rondom bestrooien met paprikapoeder. In een kleine braadpan 50 gram boter verhitten. Kip in ca. 4 minuten al omscheppende lichtbruin en gaar bakken. Uit de pan nemen. Aan braadvet rest van boter toevoegen en op heel laag vuur laten smelten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: wijn, sinaasappelsap, bouillontablet en ketoembar. Aanbaksels losroeren en mengsel ca. 5 minuten laten koken. Creme fraiche en suiker erdoor roeren en saus nog ca. 12 minuten op half hoog vuur laten inkomen tot sausdikte. Intussen in een koekepan zonnebloempitten al roerende met een houten lepel op laag vuur ca. 6 minuten goudbruin roosteren. Bestrooien met zout en op een bord laten afkoelen.
Bereiden: Vier borden voorverwarmen. In pan ruim water aan de kook brengen. Tortellini volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar koken. Intussen sinaasappels schillen en witte velletjes verwijderen. Boven kom partjes tussen de vliesjes uit snijden. Partjes halveren. Sinaasappelstukjes met sap door de saus roeren. Saus opnieuw verwarmen en door en door heet laten worden. Kipstukjes toevoegen en nog ca. 2 minuten meewarmen. Tortellini over vier borden verdelen. Saus erover scheppen. Zonnebloempitten erover strooien. Tuinkers erboven fijnknippen. Direct opdienen.
Serveren met tomatensalade met bieslook