Ingrediënten

  1/2 eetlepel ciderazijn
  4 eetlepels olijfolie extra vierge
  1 zak rucola slamelange (75 gram)
  50 gram walnoten
  1 appel
  2 eierdooiers
  1/2 pak fillodeeg (diepvries, Easy Bakery)
  grof zeezout
  witte peper
  1 zakje verse bieslook (25 gram)
  200 gram zachte honing-geitenkaas (Bettine Blanc)
  2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: bakpapier, 1 grote of 2 kleine bakplaten.

Fillodeeg in plastic verpakking in ca. 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 175 graden. Fillodeeg voorzichtig uitvouwen (1 vel wordt niet gebruikt). Eierdooiers loskloppen. Twee vellen fillodeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun met dooier bestrijken. Op elk vel in de lengte 20 sprieten bieslook leggen. Afdekken met andere vellen fillodeeg en aandrukken. Bovenkant fillodeeg met dooier bestrijken en zeezout erover malen.
Bakplaat in midden van oven schuiven en fillodeeg in 10 minuten goudbruin en krokant bakken. Uit oven nemen. Afgekoelde vellen elk in 4 gelijke stukken breken. Fillochips tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
Boven kom geitenkaas verbrokkelen. Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en grof hakken. Walnoten door geitenkaas mengen. Op smaak brengen met peper. In schaal vinaigrette kloppen van olie, azijn, zout en peper. Sla door vinaigrette mengen. Appel wassen en langs klokhuis in plakken snijden. Plakken vruchtvlees in luciferdunne reepjes snijden en besprenkelen met citroensap.
Helft van sla over vier borden verdelen. Geitenkaas in 8 porties verdelen. Op elk bord torentjes maken van fillochips, sla en geitenkaas. Eindigen met geitenkaas, garneren met appelreepjes. Rond fillotorentjes dunne streep trekken van resterende vinaigrette.