Ingrediënten

  5 eetlepels limoensap
  30 gram bieslook
  5 verse Thaise pepers
  10 teentjes knoflook
  1 kg tong of 8 tongfilets
  1 theelepel zout
  3 eetlepels lichte sojasaus
  1 dl water

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Spoel de vis af en dep deze droog. Kerf hem een paar maal aan beide kanten niet te diep in met 2 cm tussenruimte. Spoel de filets kort af. Leg de vis (filets) in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de teentjes knoflook en snij ze in schijfjes. Maak de pepers schoon en snij ze in ringetjes. Knip de bieslook in stukjes van ca. 3 cm.
Roer de ringetjes peper, knoflook, limoensap, zout, sojasaus en circa 1 dl water goed door elkaar in een kommetje.
Giet de saus over de vis. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de vis voor het serveren met bieslook.