Ingrediënten

  1 zakje cup a soup tomaat
  2 zakjes koriander
  1 bakje rivierkreeftjes
  2 stengels citroengras, geplet
  2 eetlepels vissaus
  een paar sterren anijs
  1 pot visfond (380 ml)
  gember
  knoflook
  djeroek poeroet (oosters laurier)
  zoete chilisaus
  1 kabeljauwfilet
  1 tomaat
  tomaat
  1 limoen

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Visfond in een pan doen, aanlegeng met water en op vuur zetten. Toevoegen: citroengras, gember, knoflook, steranijs en djeroek poeroet. Laat dit een kwartier tot een half uur pruttelen zodat de smaak van de kruiden in de visfond trekt. Ondertussen rivierkreeftjes in stukjes snijden, kabeljauw heel zachtjes gaarbakken en koriander fijnhakken. Kruiden uit de soep halen, cup a soup tevoegen en dit laten oplossen in de soep. Kabeljauw en rivierkreeft toevoegen en de helft van de koriander, goed warm laten worden.

Op smaak brengen met vissaus en chilisaus en op het laatst een stukjes tomaat toevoegen, het sap van een limoen en vlak voor het serveren de resterende koriander.

Lekker met naan (indiaas brood).