Ingrediënten
2 kleine bollen knoflook, liefst vers
1 takje citroengras
1 volle eetlepel rijst
5 lente-uitjes, alleen de bolletjes, gehakt
sap van een halve limoen
vissaus
300 gram visfilet, kabeljauw of baars
verse koriander
zout en peper
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Verwijder van de verse knoflook de buitenste, grove bladen en hak de teentjes fijn. Als je geen verse knoflook gebruikt moet je alle teentjes pellen. Verwijder de harde bladeren van het citroengras en hak de rest fijn.
Breng 0,8 liter water aan de kook. Voeg de rijst toe, roer en kook 5 minuten. Voeg dan de knoflook, citroengras en lente-ui toe, plus limoensap en vissaus naar smaak (zo’n 5 tot 7 lepels).
Doe de vis in de pan en laat heel zachtjes garen (hoeft maar zo’n 5 minuten ongeveer). Controleer nogmaals op smaak en voeg gemalen zwarte peper toe.
Garneer met koriander.
Recente reacties