Ingrediënten

  1 400 ml blik kokosmelk
  2 kippenbouillonblokjes
  2 sjalotten, gesnipperd
  1 teen knoflook, gesnipperd
  6 cm verse gember, fijngehakt
  2 kleine rode chilipepers
  2 stengels citroengras, in stukken
  200 gram kipfilet, in reepjes
  150 gram champignons, in plakjes
  sap van 1 limoen
  1 eetlepel Thaise vissaus
  verse koriander

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Leng de kokosmelk in een pan aan met water tot 1 liter. Doe de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook. Voeg de sjalot, knoflook, gember, chili en citroengras toe en laat 5 minuten tegen de kook aan trekken.
Doe dan de kip erbij en wacht tot die gaar is. Voeg de champignons toe en breng de soep op smaak met limoensap en vissaus. Garneer met koriander.