Ingrediënten
250 gram Chinese bami
2 cm verse gember, gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
druppel olie
1 liter runderbouillon
1 a 2 theelepels suiker
3 eetlepels nam pla (vissaus)
2 eetlepels limoensap
2 lente-uien, in stukjes
handvol gesneden paksoi
150 gram kogelbiefstuk, in dunne plakjes
handvol gekookte garnalen
handvol tauge
evt. chilivlokken of gesneden rode peper
Bereidingswijze
Voor 4 personen. Week de bami in heet water, trek uit elkaar met 2 vorken en spoel af onder koud water. Bak de gember en knoflook even aan in de olie en doe de bouillon erbij met de suiker, nam pla en het limoensap. Breng aan de kook. doe dan de bami in de pan. Draai het vuur uit en vervolg met lente-ui, paksoi, biefstuk, garnalen en tauge. Bestrooi eventuuel met wat chilivlokken of stukjes rode peper.
Recente reacties