Ingrediënten

  250 gram Chinese bami
  2 cm verse gember, gehakt
  2 tenen knoflook, gehakt
  druppel olie
  1 liter runderbouillon
  1 a 2 theelepels suiker
  3 eetlepels nam pla (vissaus)
  2 eetlepels limoensap
  2 lente-uien, in stukjes
  handvol gesneden paksoi
  150 gram kogelbiefstuk, in dunne plakjes
  handvol gekookte garnalen
  handvol tauge
  evt. chilivlokken of gesneden rode peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Week de bami in heet water, trek uit elkaar met 2 vorken en spoel af onder koud water. Bak de gember en knoflook even aan in de olie en doe de bouillon erbij met de suiker, nam pla en het limoensap. Breng aan de kook. doe dan de bami in de pan. Draai het vuur uit en vervolg met lente-ui, paksoi, biefstuk, garnalen en tauge. Bestrooi eventuuel met wat chilivlokken of stukjes rode peper.