Ingrediënten

  125 gram garnalen
  1 limoen, schoongeboend
  250 gram kastanjechampignons, in vieren
  1 eetlepel bruine basterdsuiker
  2 rode uien, in ringen
  3 cm verse gember, geschild
  1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
  400 ml kokosmelk
  1 liter visbouillon (van tablet)
  15 gram koriander, de blaadjes
  2 eetlepels vissaus

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Schenk de bouillon en de kokosmelk in een pan en breng aan de kook. Snij de rode peper in reepjes en de gember in flinterdunne plakjes. Voeg de rode peper, gember, ui en suiker toe aan de bouillon. Laat op middelhoog vuur 10 minuten koken. Doe de champignons erbij en kook nog ca. 5 minuten to ze beetgaar zijn. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg de garnalen toe en breng de soep op smaak met vissaus en de rasp en het sap van de limoen. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de koriander.