Ingrediënten

  1 a 2 eetlepels Thaise vissaus
  1 stengel citroengras
  1 mespunt rode currypasta
  3 eetlepels dunne kokosmelk
  1 dl visfond
  3 aardappels
  sap van 1/2 limoen
  1/2 rode paprika
  8 grote jacobsschelpen
  zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Schil de aardappels en snij ze in piepkleine blokjes. Breng een pan water met zout aan de kook en doe ze erin. Kook een paar minuutjes en haal ze van het vuur vlak voor ze gaar zijn: ze garen nog door. Schep ze met een schuimspaan in een kom koud water.
Kook de fond met de kokosmelk, currypasta en citroengras langzaam tot een dunne saus. Breng op smaak met vissaus en limoensap.
Snij de paprika in ragfijne reepjes. Blancheer die 2 minuten in kokend water, tot ze een beetje zacht zijn.
Bereiding: warm zo nodig de saus weer op, maar laat niet koken. Warm er de aardappels en de paprika in (gooi het citroengras weg). Bestrooi de jacobsschelpen met zout. Verhit een druppel olie in een koekenpan tot hij echt heet is. Droog de schelpdieren af en bak ze snel op hoog vuur: 30 seconden aan elke kant moet genoeg zijn.
Leg ze in diepe borden en verdeel de saus eromheen.