Ingrediënten

  6 blaadjes witte gelatine
  1 eetlepel kerriepoeder
  1 bakje rucola (30 gram)
  300 gram gerookte palingfilet
  (cayenne) peper
  2 rode paprika
  zout
  1 eetlepel olijfolie
  1 pot visfond (380 ml)

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: 1 rechthoekige vorm inhoud 6 dl (klein cakeblik of leeg boterkuipje), keukenmachine, plasticfolie.

Gelatine in koud water laten weken. In steelpan olie verhitten. Kerriepoeder ca 1 minuut op laat vuur fruiten. Fond in pan schenken en aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en fond pittig op smaak brengen met zout en peper. Gelatine uitknijpen en al roerend in warme kerriefond laten oplossen. Fond laten afkoelen, tot mengsel lobbig wordt.
Intussen met dunschiller vel van paprika’s verwijderen. Paprika’s halveren, zaadlijsten en kroontjes wegsnijden. Paprika in stukken snijden en in keukenmachine pureren. Paprikapuree met bolle kant van lepel door een fijne zeef wrijven. Op smaak brengen met zout en peper. Paprikapuree tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Vorm bekleden met plasticfolie. Palingfilets halveren en op maat van vorm snijden. Eventuele graatjes verwijderen. Dun laagje lobbig fond in vorm gieten. Palingrepen een voor een door fond halen en in vorm opstapelen. Resterende fond (deels) in vorm schenken, zodat alle palingrepen er goed mee bedekt zijn. Vorm afdekken met plasticfolie.
Terrine onder druk laten opstijven: plankje op paling leggen en daar iets zwaars op zetten. Zo wordt de terrine mooi compact. Vorm in koelkast zetten en terrine in minimaal 1 uur laten opstijven.
Steeltjes van rucola plukken. Palingterrine storten: plasticfolie openvouwen, snijplan op vorm leggen en samen omkeren. Plasticfolie verwijderen en terrine met scherp mes in plakjes snijden. Plakjes op vier borden rangschikken en paprikapuree erop scheppen. Garneren met rucola.