Ingrediënten
300-400 gr tagliatelle (lintmacaroni)
olijfolie
zout en peper
2 tenen knoflook
100 gr gepelde walnoten
1 klein bosje peterselie
50 gr rucola
200 gr of 1 dikke plak bakbacon
1/8 liter cr?me fra?che
75 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Maal de rucola, de peterselie, de walnoten, de knoflook, zout en wat peper met 4-6 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of met een staafmixer tot een puree en houd deze pesto tot het gebruik apart.
Breng ruim water met 1 theelepel zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar. Snijd intussen de bacon in dunne reepjes en bak die in 1 eetlepel olijfolie zachtjes knapperig. Verwarm de walnotenpesto met de cr?me fra?che al roerend op laag vuur, maar breng de saus niet aan de kook.
Giet de tagliatelle af en schep hem met de Parmezaanse kaas door de saus.
Strooi de baconreepjes over de pasta en serveer direct.
Recente reacties