Ingrediënten

  300-400 gr tagliatelle (lintmacaroni)
  olijfolie
  zout en peper
  2 tenen knoflook
  100 gr gepelde walnoten
  1 klein bosje peterselie
  50 gr rucola
  200 gr of 1 dikke plak bakbacon
  1/8 liter cr?me fra?che
  75 gr versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Maal de rucola, de peterselie, de walnoten, de knoflook, zout en wat peper met 4-6 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of met een staafmixer tot een puree en houd deze pesto tot het gebruik apart.
Breng ruim water met 1 theelepel zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar. Snijd intussen de bacon in dunne reepjes en bak die in 1 eetlepel olijfolie zachtjes knapperig. Verwarm de walnotenpesto met de cr?me fra?che al roerend op laag vuur, maar breng de saus niet aan de kook.
Giet de tagliatelle af en schep hem met de Parmezaanse kaas door de saus.
Strooi de baconreepjes over de pasta en serveer direct.