Ingrediënten

  zeezout
  400 gram verse spinazie, goed gewassen en fijngesneden
  nootmuskaat, vers geraspt
  2 teentjes knoflook in plakjes
  2 theelepels roomboter
  olijfolie
  450 gram tagliatelle op spaghetti
  zwarte peper uit de molen
  120 ml slagroom
  150 gram mascarpone
  2 handen vol versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Kook de pasta al dente in ruim kokend water met zout. Zet een koekenpan of wok op het vuur en doe daar een scheutje olijfolie, een klontje boter, de knoflook en nootmuskaat naar smaak in. Doe er, wanneer de boter gesmolten is, de spinazie bij. Na 5 min. is die geslonken en mooi donker van kleur. Een groot deel van het kookvocht is dan al verdampt en wat rest is een heerlijke, intens smakende spinazie. Breng op smaak met zout en peper en doe er de room en mascarpone plus een paar lepels van het kookvocht van de pasta bij. Breng tegen de kook aan en proef of er nog wat zout of peper bij moet.
Laat de pasta uitlekken, bewaar wat van het kookvocht en roer de pasta door spinazie. Strooi de parmezaanse kaas erop en hussel door elkaar. Doe er evt. nog wat kookvocht bij zodat het niet klef wordt.