Ingrediënten
versgemalen peper
versgeraspte parmezaanse kaas
100 gram Kalamata olijven, ontpit, grof gehakt
4 eetlepels water
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, grof gehakt
200 gram feta, in blokjes
400 gram tagliatelle
500 gram aubergines
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Snij de aubergines in plakjes van ca. 1 cm, bestrooi ruim met zout en laat intrekken (het zout onttrekt de bittere sappen aan de aubergine en voorkomt dat deze tijdens het bakken taai wordt).
Spoel na 30 minuten het zout eraf en dep droog. Breng 4 eetlepels water, 2 eetlepels olijfolie en de knoflook aan de kook. Voeg de aubergine toe. Doe het deksel half op de pan en smoor de aubergine ca 10 min tot al het vocht verdampt is. Kook intussen de pasta beetgaar en giet af.
Voeg als de aubergine gaar is, de feta, olijven en de rest van de olijfolie toe. Meng de pasta erdoor en serveer direct met wat geraspte parmezaanse kaas en versgemalen peper.
Recente reacties