Ingrediënten

  5 kleine handperen
  1 eetlepel citroensap
  150 gram zachte boter
  150 gram amandelspijs
  4 eieren
  150 gram bloem
  1 eetlepel speculaaskruiden
  4 eetlepels abrikozenjam

Bereidingswijze

Extra benodigdheden: lage taartvorm met een doorsnede van 26 cm, ingevet. Voor 10 punten. Verwarm de oven voor op 160 graden. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap. Klop in een kom de boter met de amandelspijs met de handmixer tot een romige massa. Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, de speculaaskruiden, een mespunt zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag. Schep het beslag in de vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.