Ingrediënten

  200 gram + een beetje boter (op kamertemperatuur)
  200 gram suiker
  zout
  4 eieren
  200 gram bloem
  1/2 eetlepel speculaaskruiden
  1 sinaasappel (liefst biologisch)
  200 ml slagroom
  kaneelpoeder

Bereidingswijze

Voor 10 stuks Vet een cakeblik of 10 kleine cakevormpjes in. Verwarm de oven voor (elektrisch 200 graden, hete lucht 175 graden) Klop de boter met de suiker en een snufje zout luchtig en voeg een voor een de eieren toe. Spatel als alles goed gemengd is de bloem en de speculaaskruiden erdoorheen. Giet het beslag in het cakeblik of in de vormpjes en bak de cake ca 35 minuten of de kleine cakejes ca 20 minuten in de oven. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en stort hem dan op een rooster. Was de sinaasappel grondig en rasp de schil eraf. Knijp het sap uit de sinaasappel en doe het samen met een deel van de geraspte schil en een snufje kaneel bij de slagroom. Klop de slagroom lobbig. Snij plakken van de cake of snij de kleine cakejes horizontaal doormidden en serveer ze met een flinke schep kaneel-sinaasappelroom en bestrooi met de overige sinaasappelschil.