Ingrediënten

  50 gr bloem
  50 gr bakmeel
  50 gr bruine suiker
  75 gr boter
  1/2 ei
  1/2 eetlepels speculaaskruiden
  2 eetlepels amandelen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden
Klop het ei los in een schaaltje. Doe alle ingrediënten in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes, voeg dit toe aan het mengsel en kneed alles snel tot een soepele bal.

Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg hierop uit tot een lap van een centimeter dik. Snijd de lap in twee of vier stukken en leg het op een ingevette bakplaat.
Bestrijk het deeg met ei en versier de lap met amandelen. Schuif de bakplaat in de oven en bak de speculaas in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.

Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en haal het met een pannenkoekmes voorzichtig van de bakplaat.