Ingrediënten

  300 g spaghettini (pak a 500 g)
  1 rode ui
  2 eetlepels olijfolie
  1 blik tomatenblokjes (400 g)
  1 sinaasappel
  1 eetlepel witte basterdsuiker
  1/2 zakje verse koriander (a 15 g)
  2 bakjes zalmsteak (a 2 stuks)

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Spaghettini koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten en ui zachtjes fruiten. Tomaatblokjes toevoegen en saus in ca. 8 minuten laten indikken. Intussen sinaasappel schoonboenen, van schil 2 eetlepels raspen. Sinaasappel uitpersen. Suiker, geraspte sinaasappelschil en koriander toevoegen aan tomatenmengsel en nog ca. 2 minuten zachtjes koken. Sap toevoegen en nog ca. 5 minuten koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Zalmsteaks verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Spaghettini mengen met saus. Serveren met zalmsteaks.