Ingrediënten

  5 eetlepels olijfolie
  2 tenen knoflook, geplet
  1 kg venusschelpen
  1/2 gedroogd rood pepertje, gehakt
  400 gram spaghetti
  bladpeterselie, gehakt
  zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Zet de (verse) venusschelpen een poos in ruim water en gebruik, net als bij mosselen, alleen de schelpen die dicht zijn of dichtgaan als je erop tikt.
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak er de knoflook in tot hij gaat kleuren. Doe er de schelpen en de gehakte peper bij en sluit de pan met een deksel. In een minuut of zes, zeven op redelijk hoog vuur zijn alle schelpen open (schelpen die niet opengaan weggooien). Kook ondertussen de pasta in gezouten water beetgaar en hak de peterselie. Giet de spaghetti af en meng grondig met de schelpen in de pan: het kookvocht geeft smaak aan de pasta. Bestrooi met peterselie en serveer.

Je kunt dit gerecht ook met tomaat serveren: doen dan tegelijk met de schelpen de helft van een 400 ml blik tomatenblokjes in de pan.