Ingrediënten

  zout en peper
  1 pakje spinazie a la creme ca. 450 gram
  nootmuskaat
  desgewenst een scheutje citroensap
  4 eieren
  200 gram blauw schimmelkaas, bijv. Danish Blue of Gorgonzola
  scheutje olie
  300 gram spaghetti

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Maak de spinazie klaar volgens voorschrift op de verpakking en breng op smaak met wat peper, nootmuskaat en desgewenst een scheutje citroensap. Kook de eieren ca. 6 minuten. Verkruimel de kaas grof. Breng intussen ruim water met wat zout en een scheutje olie aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzing op het pak. Schep de afgegoten en uitgelekte spaghetti in een met water afgespoelde schaal, schep er de spinazie op, bestrooi met de kaas en garneer met de halve eieren.

In plaats van gekookte eieren kan dit gerecht ook met gepocheerde eieren:
Breng 1 liter water aan de kook met 10 gram zout en 1 eetlepel azijn. Breek een ei en een kopje en laat het voorzichtig in het water glijden. Schep eventueel met 2 eetlepels het eiwit om de eierdooier heen en pocheer het ei gedurende 3 a 6 minuten. Neem het ei met een schuimspaan uit de pan. Leg het gepocheerde ei even in schoon water.