Ingrediënten

  1/2 citroen
  2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  4 eetlepels kappertjes
  1/2 bosje peterselie
  50 gram pijnboompitten
  100 ml witte wijn
  100 ml olijfolie
  2 teentjes knoflook
  1 ui
  1 kg mosselen
  400 gram spaghetti

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de pasta beetgaar. Maak de mosselen goed schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in 1 eetlepel olie. Voeg de mosselen toe en blus af met de witte wijn. Kook 3 tot 5 minuten met het deksel op de pan tot de mosselen open staan. Rooster de pijnboompitten. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Hak de peterselie grof. Hak hem samen met de pijboompitten, de citroenschil, de parmezaanse kaas en de kappertjes fijn in een vijzel of keukemachine. Voeg de overige olie toe en meng het geheel tot een dikke pesto. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap. Giet de pasta af en laat hem droog stomen. Meng de mosselen en pesto erdoor en serveer direct.