Ingrediënten

  10 blaadjes salie, in dunne reepjes, + wat extra voor de garnering
  4 kalfsschnitzels a 125 gram, elk in 3 stukken
  zout en peper
  400 gram spaghetti
  100 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (funghi porcini, Italiaanse delicatessenwinkel)
  4 dl slagroom
  2 dl marsala (Italiaanse delicatessenwinkel)
  4 eetlepels olijfolie
  4 sjalotjes, fijngesneden
  2 teentjes knoflook, geperst

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Extra benodigdheden: grillpan of grillplaat.

Week het eekhoorntjesbrood ongeveer 30 minuten in 4 dl lauw water. Knijp de paddestoelen goed uit en vang het vocht op. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin zachtjes de sjalotjes en de knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2-3 minuten mee.
Schenk de marsala, het weekvocht en de room erbij en breng de saus aan de kook. Laat de saus tot 1/3 inkoken op matig vuur en breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim kokend water met zout. Verwarm de grillpan of -plaat op hoog vuur. Bestrijk de stukjes kalfsschnitzel met 2 eetlepels olie en grill ze ongeveer 1 minuut, keer de stukjes halverwege. Houd het vlees warm op een schaal en bestrooi met zout en peper. Giet de spaghetti af, roer de saus en de salie erdoor en leg de stukjes gegrilde schnitzel erop. Garneer met salie.