Ingrediënten

  4 dropveters (platte rondjes)
  8 discopillen (bakproduct)
  geraspte kokos
  8 kokerdropjes (uit zak engelse drop)
  1 liter vanilleroomijs
  extra gemalen kokos om te garneren (ca 50 gram)
  3 eetlepels slagroom
  70g in stukjes gehakte witte chocolade
  16 hele amandelen
  100 gram ricotta kaas
  60 gram glaceersuiker
  100 gram gemalen kokos
  4 lollies (zwarte)
  4 winegums
  16 m&m’s

Bereidingswijze

Voor 16 stuks Voor de vulling: mix 100 gram kokos, de suiker en de ricotta kaas in een kom en vorm er een deeg van. Verdeel in 16 porties. Rol van elke portie een balletje en druk 1 amandel in het midden van elk balletje: leg 20 minuten in de vriezer om af te koelen. Doe de witte chocola in een grote (rvs) kom en zet die op een pan met nauwelijks kokend water (au bain marie, zorg dat de kom het water niet raakt). Terwijl de chocola smelt, roer je de room erdoor. Gebruik een cocktailprikker of vork om de truffels in de chocola te dopen. Leg de in chocola gedoopte truffels op een plaat. Strooi de overgebleven kokos over de truffels op het moment dat de chocola nog gesmolten is. Koel af in de koelkast tot de chocoladelaag is gestold.