Ingrediënten

  zout
  grofgemalen zwarte peper
  2 teentjes knoflook, geperst
  1 eetlepel citroensap
  1 sjalotje, gesnipperd
  2 eetlepels fijngehakt amandelschaafsel
  1 eetlepel grofgeraspte sinaasappelschil
  2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  2 eetlepels peterselie, fijngeknipt
  125 gram ongezoute roomboter

Bereidingswijze

In kom citroensap, knoflook en sjalot door boter mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Peterselie, bieslook, sinaasappelschil en amandelschaafsel erdoor mengen. Boter op stuk plasticfolie scheppen en er een rol van vormen, of boter in kommetje scheppen en gladstrijken. Boter in koelkast minstens 15 minuten laten opstijven. Voor gebruik boterrol in plakken van 1 cm dikte snijden.
Lekker bij zalm en forel.