Ingrediënten

  3 eetlepels olijfolie extra vierge
  100 gram zwarte olijven
  1 blikje tonijn in olijfolie a 185 gram
  1 teen knoflook
  15 gram basilicum, fijngesneden
  50 gram gemengde sla
  4 tomaten
  1 rode paprika
  2 stengels bleekselderij
  100 gram radijsjes
  1 eetlepel wijnazijn
  1 ui
  4 eieren

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de eieren in 7 minuten hard, spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Snij de ui in ragfijne ringen en de radijsjes, de bleekselderij en de paprika in kleine stukjes. Snij de tomaten in 12 parten die je apart bewaart. Meng de sla met het basilicum, pers de knoflook erboven uit. Verdeel het sla-knoflookmengsel over een schaal of over 4 borden. Meng de ui, radijsjes, bleekselderij en paprika en leg dit op het slamengsel. Maak de tonijn los met een vork en verdeel die, samen met wat olie uit het blikje, over de groenten. Snij de hardgekookte eieren in vieren. Leg de parten ei en tomaat langs de rand van het bord en verdeel de olijven over de groenten en tonijn. Als laatste besprenkel wat olijfolie en azijn over de salade. Voeg zout en peper naar smaak toe.