Ingrediënten

  1/2 eetlepel vloeibare honing
  150 gram blauwaderkaas bijv blue stilton
  6 eetlepels olie
  100 gram eikenblad slamelange met rucola
  2 eetlepels balsamico azijn
  zout en peper
  6 verse vijgen

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden:ovenschaal en plastic folie

In kommetje olie, balsamicoazijn en honing tot dressing kloppen. Op smaak brengen met peper en zout. Vijgen elk in vier partjes snijden en partjes in dressing leggen. Vijgen ongeveer 5 minuten laten marineren. Af en toe omscheppen. Vijgen uit dressing nemen en op schilkant in ovenschaal leggen: dressing bewaren. Intussen sla over vier borden verdelen en kaas erover verbrokkelen. Bordjes en ovenschaal afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.
Ovengrill voorverwarmen. Ovenschaal met vijgen ca. 3 minuten vlak onder de grill schuiven. Warme vijgen over bordjes met sla verdelen. Dressing doorroeren en over salade sprenkelen.