Ingrediënten

  1 pot abrikozenjam (ca 400 gram)
  zout
  250 gram suiker
  150 gram + een beetje bloem
  100 gram poedersuiker
  6 eieren
  150 gram + een beetje zachte boter
  350 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor (elektrisch 200 graden, hetelucht 175 graden). Smelt 150 gram chocolade met 150 gram boter au-bain-marie. Splits de eieren en roer de eidooiers samen met de poedersuiker door het chocolademengsel. Vet een springvorm (ca 28 cm doorsneden) in en bestuif hem met bloem. Klop de eiwitten met 50 gram suiker stijf en spatel het eiwitschuim voorzichtig door de chocolade. Zeef 150 gram bloem en een snufje zout boven het beslag en spatel voorzichtig door. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart ca 50 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen. Wrijf de abrikozenjam door een zeef. Haal de afgekoelde taart uit de vorm en snij hem horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met abrikozenjam en leg de bovenste helft er weer op. Bestrijk de hele taart met abrikozenjam en zet hem ca. 2 uur in de koelkast. Breng 125 ml water met 200 gram suiker aan de kook en smelt er 200 gram chocolade in. Kook het glazuur tot het dik begint te worden. Verdeel het glazuur snel over de taart zodat zich een mooie gladde laag vormt. Laat de taart minstens 3 uur afkoelen.