Ingrediënten

  4 struikjes witlof
  1 klein bosje waterkers
  1 appel
  1 dl vinaigrette (op basis van mosterd, olie, azijn, peper en zout)
  1 sjalotje
  1/2 dl witte wijn
  1/2 dl wijnazijn
  1 theelepel honing
  1 dl room
  50 gram boter in blokjes
  peper en zout
  1 theelepel roze peperkorrels
  4 roodbaarsfilets
  3 eetlepels bloem
  50 gram boter
  veldsla

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Was de witlof en waterkers. Schil de appel. Snij witlof en appel in fijne reepjes. Meng alles met de waterkers en roer de vinaigrette erdoor. Pel en snipper de sjalot. Doe de wijn en wijnazijn in een steelpan en laat deze inkoken samen met de sjalot tot 1/3 van het vocht overblijft. Voeg de honing en de room toe, klop de saus op een zacht vuurtje op. Voeg de boter stukje voor stukje toe en klop dit alles goed door. Voeg peper, zout en peperkorrels toe. Bestrooi de visfilets met peper en wentel ze door de bloem. Verhit de boter en bak de visfilets erin. Leg de salade in het midden van elk bord. Leg op de salade de visfilets en giet er voorzichtig de saus rond. Garneer het geheel met wat veldsla.