Ingrediënten

  1 kg mosselen
  500 ml kippenbouillon
  100 ml witte wijn
  2 eetlepels olie
  3 bosuitjes, in ringetjes
  2 stengels bleekselderij, in dunne boogjes
  125 ml creme fraiche
  15 gram dille, fijngesneden

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Benodigdheden: schone theedoek. Was de mosselen, gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan) weg. Breng de mosselen in de bouillon en de wijn aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken, tot ze openstaan. Neem de mosselen uit de pan. Hang een zeef boven een andere pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselvocht erop. Neem de mosselen uit de schelp (bewaar 12 mosselen in de schelp). Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en bleekselderij ca. 3 minuten. Roer de creme fraiche erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes 15 minuten doorkoken. Warm de laatste 5 minuten de mosselen mee. Bestrooi met dille. Schep de soep in vier diepe borden en verdeel de mosselen die nog in de schelp zitten over de 4 borden soep.