Ingrediënten

  50 gram bloem
  een bosje lente-uitjes, in dunne ringetjes
  500 ml melk
  140 gram ham, een dikke plak in kleine stukjes gesneden
  140 gram geraspte kaas, bijv. Cheddar
  500 gram farfalle (vlinderpasta)
  200 gram kleine champignons, gehalveerd
  50 gram boter, + een klein beetje extra

Bereidingswijze

Voor 5 personen.

Kook de pasta gaar en giet af. Verhit de oven voor op 200 graden. Smelt een klein beetje boter in een grote braadpan. Bak de champignons een paar minuten, haal ze uit de pan en zet ze apart. Gebruik wat keukenpapier om de pan schoon te vegen.
Smelt de rest van de boter in de pan en voeg bijna alle lente-ui toe (hou wat lente-ui achter om straks over de schotel te strooien) en fruit ze ongeveer een minuut. Roer de bloem erdoor en laat een minuut bakken en schenk dan voorzichtig de melk erbij. Blijf roeren tot een gladde saus. Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes een paar minuten koken terwijl je blijft roeren.

Zet het vuur uit en voeg de ham de kaas toe, laat wat kaas over om straks over de ovenschotel te strooien). Voeg peper en zout naar smaak toe.

Doe de pasta en champignons in een ovenschaal, schenk de saus erover en roer goed door elkaar.
Strooi de achtergehouden kaas en lente-ui erover en zet 10 minuten in de oven.