Ingrediënten

  250 gram rijst
  250 gram kastanjechampignons
  500 gram zalmfilet
  2 teentjes knoflook
  4 bosuitjes
  1 1/2 eetlepel zonnebloemolie
  1 eetlepel sesamolie
  6 eetlepels terriyakisaus
  2 eetlepels sesamzaadjes
  250 gram verse spinazie
  180 gram tauge

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de rijst gaar. Veeg de champignons schoon en halveer ze. Snij de zalmfilet in moten van ongeveer 3 cm. Hak de teentjes knoflook fijn en snij de bosuitjes in ringetjes. Verhit de zonnebloemolie en de sesamolie in de wok en bak de knoflook en de lente-uitjes kort. Bak de zalm snel al omscheppend bruin. Neem de vis uit de wok. Voeg de champignons aan de lente-ui toe en bak ze ongeveer 2 minuten mee. Schep de spinazie en de tauge erdoor en roerbak deze ca. 3 minuten mee. Schep de rijst door het gerecht en warm even mee. Voeg de terriyakisaus en de vis toe en verwarm alles al omscheppend nog even goed door. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en strooi ze over het gerecht. Besprenkel er tot slot nog wat sesamolie over.