Ingrediënten

  1 eetlepel gedroogde tijm
  500 ml kippenbouillon
  4 eetlepels grof broodkruim of paneermeel
  50 gram zongedroogde tomaatjes, kleingesneden
  1 rode peper, fijngesneden zonder pitjes
  150 gram risotto
  olijfolie
  1 sjalot, gesnipperd
  2 kipfilets, platgeslagen en gehalveerd
  1 teentje knoflook, fijngesneden
  1 ei, losgeklopt
  1 vleestomaat, ontveld, zaad verwijderd en in stukjes.
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Fruit het sjalotje en voeg de rijst toe. Roer goed om, voeg de rode peper, de gedroogde tomaat en scheutje bouillon toe. Blijf roeren en voeg ste43eds wat bouillon toe.
Meng intussen het broodkruim met tijm, knoflook, zout en peper. Haal de plakken kipfilet door het ei en het gekruide broodkruim. Voeg, als de rijst bijna gaar is, er de vleestomaat en wat olijfolie aan toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak de kipfilets snel bruin.
Serveer de risotto in diepe borden met de kip erbovenop.